A Gombaszakértői praktikum című könyv digitális melléklete


Galéria

A galériába a szöveg melletti képek bármelyikére, vagy a felső sorban a GALÉRIA szóra kattintva tudunk belépni. A galéria a Gombaszakértő praktikum 213–245. oldalán található táblázatban szereplő nagygomba fajokat tartalmazza. A 285 fotó sorrendje megfelel a táblázatnak (a sorszám balról jobbra és fentről lefelé nő). Ha a kurzort a kép fölé visszük, megjelenik a gomba táblázat szerinti sorszáma, valamit a magyar és latin neve. A képre kattintva megjelenik a fotó nagy méretben, alatta az előbbi három adat (táblázat szerinti sorszám, magyar és latin név). A képen szereplő gombáról – a sorszáma alapján – további információkat találunk a táblázatban (Gombaszakértő praktikum, 213–245. oldal). A galériában a kép két oldalán található nyilakkal (balra – jobbra) tudunk lépkedni, sorszám szerint előre vagy hátra.
Gombászösvényeken

A Gombászösvényeken című film élményszerűen, természetes környezetükben ismertet meg az erdők, rétek gombavilágával. A választható magyar vagy latin névfeliratok a fajismeretet is segítik, de a film elsősorban a gombák fontos alaktani és környezettani jellemzőit mutatja be. Egy őrségi terepgyakorlat során a gombák mellett a legfontosabb élőhelyekkel és erdőalkotó fákkal, valamint a gombahatározás és a gombapreparátumok készítésének módszereivel is megismerkedhetünk.
Gombaszakértői praktikum

Az elmúlt években népszerűvé vált Gombaszakértői praktikumnak az előző kiadásokhoz képest nagymértékben átdolgozott, kibővített, új kiadását tartja kezében az olvasó, amely a magyar könyvpiacon egyedülálló módon, megalapozott, korszerű gombaismerethez vezető, rendszeres és interaktív vizuális tanulást tesz lehetővé.
A hivatalos gombaszakértői tanfolyamok tananyagát tartalmazó kiadvány megújítását elsősorban a gombaszakellenőri vizsga követelményrendszerét előíró jogszabályok változása tette szükségessé. Ezek nemcsak a megismerendő gombafajok számát növelték meg jelentős mértékben, de a gyakori ehető és mérgező, valamint a piacokon árusítható fajok mellett megkövetelik a hazánkban védett gombafajok ismeretét is.
A könyv a nagygombákra vonatkozó alapvető biológiai (sejttani, szerveződési, rendszertani, élettani és ökológiai) ismeretek mellett tárgyalja a hazánkban legfontosabb gombanemzetségek jellemzését, valamint a gombamérgezésekre, a gombák termesztésére, tartósítására és kereskedelmére vonatkozó legfontosabb információkat is. A hazai gombaszakoktatás legkiválóbb és legtapasztaltabb szakembereiből álló szerzői gárda együttműködésével létrejött kiadvány két részből áll: egy, a szöveges rész anyagát tartalmazó könyvből, valamint egy digitális képanyagból. Az előző kiadásokban még DVD-n mellékelt képanyag ezúttal online (www.flaccus.hu/gomba) elérhető interaktív tanulóprogram segítségével könnyíti meg a gombák magyar és latin elnevezésének elsajátítását, tulajdonságainak megismerését és a fajok felismerését. A Magyarországon legjelentősebb 285 ehető és mérgező gombafaj eredeti, színes fényképének felhasználásával készült digitális rész tartalmazza a terepgyakorlatokon forgatott, Gombászösvényeken című 30 perces mozgófilmet is, amely élményszerűen, természetes környezetükben mutatja be a gombákat és jellegzetes alaktani bélyegeiket.

A kiadvány megrendeléséhez kattintson a könyvborítóra!